Rannarootsi

Retseptid

Suvesupp okroška

Ühe suve juurde peab kindlasti kuuluma korralik külmsupp. See supp on meeldivalt jahutav, kuid siiski vägagi toitev. Üldjuhul valmib orkroška kõigest sellest, mis parasjagu kapis ärakasutamist vajab. Kui vajad aga ideid, siis piilu allolevat retsepti!
Suvesupp okroška

Koostisosad

Kogus: neljale
Valmistamisaeg 15 min + maitsestumisaeg
  • 200-300 g Rannarootsi Granaatõuna šašlõkki
  • ca 1 liiter keefiri
  • 100 g kurki
  • 3 marineeritud kurki
  • 4 redist
  • 4 keedetud kartulit
  • 4 keedetud muna
  • 1 väike küüslauguküüs
  • 1 sl hakitud tilli
  • 2 sl oliiviõli
  • soola, suhkrut, pipart

Valmistamine

Kõige parem on supis ära kasutada eelmisel päeval üle jäänud šašlõkki, toorvorste või grill-liha.
Tükelda liha, kurk, hapukurgid, redised, kartulid ja munad ning pane kõik kaussi. Lisa küüslauguküüs, till, oliiviõli ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Sega ja pane segu külma maitsestuma pooleks tunniks. Seejärel vala juurde keefir ning sega kogu supp läbi. Vajadusel maitsesta täiendavalt. Serveeri!