Rannarootsi

Retseptid

Bataadifriikad Granaatõuna šašlõkiga

No kellele siis need friikartulid ei meeldiks? Sobivad hästi tervislikumaks alternatiiviks šašlõki või grillvorsti kõrvale!
Bataadifriikad Granaatõuna šašlõkiga

Koostisosad

Kogus: kahele
Aeg: 40 min + leotamisaeg

Valmistamine

Koori bataat ning lõika sellest spetsiaalse lõikuri või siis noa abil pikad pulgad. Aseta need umbes tunnikeseks külma vette, et tärklis eralduks. Loputa seejärel korralikult voolava veel all ning patsuta bataadipulgad majapidamispaberiga kuivaks.
Seejärel raputa bataadipulkadele peale pisut maisitärklist ning sega kergelt (tänu tärklisele tekib bataatfriikartulitele lõpptulemusena krõbedus). Raputa üleliigne tärklis maha ning aseta need ahjuplaadile. Piserda üle oliiviõliga, ära koonerda! Küpseta küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 20-30 min. Alles peale küpsetamist maitsesta soolaga! Serveeri grillvorsti kaaslasena!