Rannarootsi

Retseptid

Odessa toorvorstid marineeritud kartuliviiludega

Sedamoodi valmistatud kartuliroog sobib imehästi lisandiks suviste Odessa toorvorstide kõrvale. Tegemist on külma lisandiga, kus marinaadis kartuliviilud omandavad maitserikka olemuse!
Odessa toorvorstid marineeritud kartuliviiludega

Koostisosad

Kogus: neljale
  • 1 pakk Rannarootsi Odessa toorvorste
  • 1 kg (värsket) kartulit
  • 1 väiksem punane sibul
  • 1 sl värsket peterselli, hakituna
  • 2 sl värsket tilli, hakituna
  • ca 0,5 dl oliiviõli
  • 1 sl valgeveiniäädikat
  • soola, pipart, suhkrut

Valmistamine

Grilli toorvorste hõõguvatel sütel kuni 10 minutit või prae pannil või ahjus kuni 15 minutit.
Viiluta kartul (vajadusel koori eelnevalt) ning keeda seejärel soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ja jahuta. Seejärel pane kaussi kartuliviilud, õhukesed sibulaviilud ning hakitud ürdid, sega kergelt. Sega omavahel oliiviõli ja äädikas ning lisa kartulitele. Maitsesta ning raputa karpi kergelt, et kõik seguneks. Jäta maitsestuma külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö!