Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi BBQ vasikaribi ja kartuli-spargli salat karulaugupestoga

Tõelise grillija delikatessi, eelküpsetatud Rannarootsi BBQ-vasikaribi juurde sobib suurepäraselt salat, kus saavad kokku värske kartul, spargel ja tomat. Kõik maitseb seob tervikuks kokku karulaugune pesto, milles võid suve edenedes asendada muude erinevate pestodega. Selleks lisa karulaugu asemel näiteks peterselli, basiilikut, koriandrit, rukolat, söödavat umbrohtu (noored naadid, nõgesed, oblikad, jänesekapsas) või muud meelepärast. Kuusevõrsete aegu puista sisse veidi noori võrseid. Nii saad korraga maits va salati ja terviseturgutaja.
Rannarootsi BBQ vasikaribi ja kartuli-spargli salat karulaugupestoga

Koostisosad

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 30 minutit
  • Rannarootsi BBQ-vasikaribi 
  • 500 g noori värskeid kartuleid 
  • Kümmekond vart sparglit, vajadusel alumine puitunud osa ära kooritud 
  • 200 g kirsstomateid, poolitatuna 
Karulaugupesto:
  • Punt karulauku vm rohelist ürti või söödavat umbrohtu 
  • 50 g parmesani juustu
  • Peotäis päevalilleseemneid 
  • 1 dl oliiviõli 
  • Soola ja pipart 
  • Sidruni- või laimimahla

Valmistamine

Pane BBQ-vasikaribi grillil hõõguvatele sütele 5-8 minutiks, kuni liha on saavutanud kuldpruuni värvuse või lase ahjus ribil 220 °C juures 20–25 minutit küpseda, seda aeg-ajalt keerates, et see ikka mõlemalt poolt mõnusalt jumekas jääks.
Salati valmistamiseks puhasta värske kartuli koor harjaga puhtaks ja keeda siis kartuleid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kuumuta kastrulis vesi keemiseni ning keeda sparglit mõned minutid. Kurna ja jahuta kohe külma vee all. Tükelda ca 3-4 cm tükkideks. Valmista pesto. Selleks töötle kõik komponendid purustajas ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa täiendavalt oliiviõli, et pesto saaks paraja konsistentsiga. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kausis jahutatud ja tükeldatud värske kartul, spargel, poolitatud kirsstomatid ja karulaugupesto. Sega kõik ühtseks ja serveeri kohe. Paku seda lisandina grillitud BBQ vasikaribi kõrvale.