Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi BBQ-vasikaribi brokoli-suitsujuustusalatiga

Tõelise grillija delikatessi eelküpsetatud Rannarootsi BBQ-vasikaribi juurde sobib suurepäraselt üks sõltuvust tekitav salatiretsept, mis tänu juustule on hästi kreemjas ning tänu brokolile ja lillkapsale meeldivalt krõmps. Kui soovid, võid lillkapsa asemel kasutada ka ainult brokoliõisikuid, aga brokolit ära retseptist kindlasti välja jäta, sest see annab salatile juurde salatile omase tekstuuri ja maitse.
Rannarootsi BBQ-vasikaribi brokoli-suitsujuustusalatiga

Koostisosad

Kogus: neljale-viiele
• Rannarootsi BBQ-vasikaribi
• 250 g brokoliõisikuid
• 250 g lillkapsaõisikuid
• 150 g suitsujuustu, riivituna
• 25 g Kreeka pähkleid, hakituna
• 1 (300 g) õun
Kaste salatile:
• 4 (kuhjaga) sl majoneesi
• 2 tl sinepit (mahedat)
• 2 tl riisiäädikat
• u 1 tl laimimahla
• soola, pipart

Valmistamine

Pane BBQ-vasikaribi grillil hõõguvatele sütele 5-8 minutiks, kuni liha on saavutanud kuldpruuni värvuse või lase ahjus ribil 220 °C juures 20–25 minutit küpseda, seda aeg-ajalt keerates, et see ikka mõlemalt poolt mõnusalt jumekas jääks.
Salati valmistamiseks pane brokoli- ja lillkapsaõisikud külma vette likku, et eemaldada neilt üleliigne mustus. Seejärel nõruta ning haki õisikud hästi väikesteks tükkideks. Lisa juurde riivitud suitsujuust ja hakitud pähklid. Lõika õun (ära koori) õhukesteks ribadeks ning lisa salatile. Sega kastme komponendid omavahel ning lisa salatile. Vajadusel maitsesta salat lõplikult soola ja pipraga ning serveeri koos BBQ-vasikaribiga.