Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi BBQ-vasikaribi koos grillitud värviliste köögiviljadega

See lihtne ja toimiv moodus köögiviljade valmistamiseks on iga külaliste võõrustaja jaoks kui kingitus. Ei mingit pikka valmistamist ning sobib suurepäraselt tõelise grillija delikatessi eelküpsetatud Rannarootsi BBQ-vasikaribi juurde. Mõned minutid ettevalmistamisaega, mille puhul kõige aeganõudvam ongi köögiviljade tükeldamine, siis marinaadi ainet kokku ning edasine kulgeb juba kuumal grillil ja sealgi vaid loetud minutite jooksul.
Rannarootsi BBQ-vasikaribi koos grillitud värviliste köögiviljadega

Koostisosad

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit
  • Rannarootsi BBQ-vasikaribi 
  • paar punast sibulat, sektoritena 
  • 1–2 paprikat, suuremate tükkidena 
  • 1–2 suvikõrvitsat, õhukeste pikiviiludena 
  • Peotäis rediseid, pooleks lõigatuna 
  • 4 tomatit, pooleks lõigatuna 
  • 3–5 küüslauguküünt 
  • värskeid ürte, nt tüümiani, basiilikut, peterselli vm 
  • oliiviõli 
  • sidrunimahla 
  • soola ja pipart

Valmistamine

Pane BBQ-vasikaribi grillil hõõguvatele sütele 5-8 minutiks, kuni liha on saavutanud kuldpruuni värvuse või lase ahjus ribil 220 °C juures 20–25 minutit küpseda, seda aeg-ajalt keerates, et see ikka mõlemalt poolt mõnusalt jumekas jääks.
Grillitud köögiviljade jaoks tükelda köögiviljad parajateks tükkideks. Sega köögiviljad oliiviõli, soola, peeneks hakitud küüslaugu ning hakitud värske tüümianiga või muude ürtidega. Grilli kuumal grillil jaokaupa, kuni köögiviljad on veel kergelt krõmpsud. Piserda sidrunimahlaga ja vajadusel maitsesta veel soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Serveeri soojalt koos BBQ grillitud vasikaribiga.