Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi grillkoot marineeritud pühvlimozzarella tomati salatiga

Tomat, basiilik ja mozzarella on klassikalise Kapri salati komponendid. Siin on samad koostisosad veidi teisiti salatiks vormistatud ja küüslaugu ning basiilikuga marineeritud pühvlimozzarella on kindlasti midagi sellist, mida tasub järele proovida. Kõrvale paku rikkaliku maitsega mõnusat eelküpsetatud Rannarootsi eelküpsetatud grillkooti.
Rannarootsi grillkoot marineeritud pühvlimozzarella
tomati salatiga

Koostisosad

Kogus: kahele

Valmistamisaeg: 10 minutit + ca 30 minutit maitsestumiseks

  • Rannarootsi eelküpsetatud grillkoot
  • 1 pall ehk 125 g pühvlimozzarellat
  • 2-3 suuremat küpset tomatit
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 3-4 sl oliiviõli
  • Värsket basiilikut, hakituna
  • Sidrunikoort, riivituna
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Valmistamine

Kuldpruuni värvuse saamiseks grilli Rannarootsi grillkooti hõõguvatel sütel 8–10 minutit või küpseta ahjus 220 °C juures 15–20 minutit.

Salati marinaadi jaoks haki küüslauk ja basiilik. Lisa riivitud sidrunikoort ja –mahl ning õli. Maitsesta soola ja pipraga. Rebi näppude vahel mozzarella veidi väiksemateks tükkideks, aseta kaussi ning kalla peale marinaad. Lase maitsestuda umbes pool tundi. Viiluta tomat ja säti serveerimistaldrikule. Laota tomatitele mozzarella ja lisa veel väiksemaks rebitud basiilikulehti. Kalal tomatitele ka kaussi jäänud marinaad. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.