Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Kuldne grillribi lömmis sinepikartulitega

Mõnus lisand Rannarootsi eelküpsetatud grillribi juurde on lömmis ja krõbeda koorikuga kartulid, kus maitset lisamas sinepiseemned. Selliseid kartuleid võib valmistada nii ahjus kui ka grillil resti vahel ja kui võimalik, siis kasuta värskeid sellesuviseid kartuleid. Küüslauk ja sinep teevad kartulitega imet. Soovi korral võid juurde pakkuda kodujuustukastet.
Rannarootsi Kuldne grillribi lömmis sinepikartulitega

Koostisosad

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 50 minutit
• Rannarootsi Kuldne grillribi
• 8 keskmise suurusega kartulit, pestud
• 2 küüslauguküünt, hakitud
• 2 sl teralist Dijoni sinepit
• oliiviõli
• värskeid ürte (nt peterselli, tilli vm)
• soola ja pipart

Valmistamine

Grilli ribi hõõguvatel sütel 5-8 minutit, kuni liha on saavutanud kuldpruuni värvuse. Ahjus tuleks ribil lasta 220 °C juures 20–25 minutit küpseda, seda aeg-ajalt keerates, et see ikka mõlemalt poolt mõnusalt jumekas jääks.
Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees ca 12 minutit. Kurna. Vajuta kartulid näiteks pudeli- või klaasipõhjaga lapikuks. Aseta õliga määritud ahjuplaadile või grillresti vahele. Sega omavahel küüslauk, sinep, õli ja värsked hakitud ürdid. Pintselda kartulite pealispinda saadud seguga. Küpseta 200-kraadises ahjus või kuumal grillil, kuni kartulid on pealt kuldsed ja krõbedad. Ahjus küpsetamiseks kulub umbes 30 minutit. Serveeri kartulid koos grillribiga.