Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Laste toorvorstid krõbedate juustuste bataadiampsudega

Küüslaugused, juustused ja krõbedaks küpsenud bataadid on mõnus lisand mahlaste toorvorstikeste juurde ja sobivad hästi ka lastele. Bataat oma loomuomase magususega on üks mõnusamaid köögivilju ning küüslaugust ja juustust maitselisa saades viib lausa keele alla. Pealt krõbe ja seest kreemine bataat on väga nauditav kooslus.
Rannarootsi  Laste toorvorstid krõbedate juustuste bataadiampsudega

Koostisosad

Kogus: 4-le
• 1 pakk Rannarootsi Laste toorvorste
• 2 keskmise suurusega ja võimalikult piklikku bataati, ca 2-3 cm paksuste seibidena
• Oliiviõli
• 3 sl võid, sulatatuna
• 3 küüslauguküünt, purustatuna
• Hakitud värsket peterselli
• Soola ja pipart
• 100 g parmesani, riivituna

Valmistamine

Vorstide küpsetamise jaoks grilli neid hõõguvatel sütel 8–10 minutit või prae pannil 10–15 minutit või küpseta ahjus 200 °C juures 15 minutit. Bataadi valmistamiseks küpseta bataati ahjus 200 kraadi juures ca 25 minutit või keeda soolaga maitsestatud vees ca 20-25 minutit. Kui keetsid, siis nõruta bataat kuivaks. Vajuta kahvliseljaga kergelt bataat lamedaks, kuid ära liialt puruks sõtku. Bataat peab veel kokku hoidma. Tõsta bataat õliga piserdatud ahjupaadile. Sega omavahel sulatatud või, küüslauk ja petersell. Tõsta veidi saadud segu igale bataaditükile. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ahju grillelemendi alla umbes 15 minutiks, kuni bataat hakkab pruunistuma. Tõsta ahjust, puista peale veel veidi parmesani ning tõsta veel ahju kuni juust on sulanud. Serveeri soojalt koos grillitud või küpsetatud toorvorstidega.