Rannarootsi

Retseptid

Hommikupuder peekoni ja parmesaniga

See toekas puder sobib hästi hommikusöögi asemel ka lõunasel ajal valmistamiseks. Puder on kreemjas ja maitserohke ning seda on täiendatud parmesani ja praepeekoniga!
Hommikupuder peekoni ja parmesaniga

Koostisosad

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 20 min
  • 5 dl puljongit
  • 2,5 dl kaerahelbeid
  • 3 sl parmesanilaaste
  • 2 tl hakitud tüümiani
  • 4-5 viilu EHE Suitsupeekonit
  • väike peotäis salatilehti 
  • soola, pipart
  • oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa pudruhelbed ning lase keskmisel kuumusel pliidil valmida. Vajadusel lisa täiendavalt vett! Kui kaerahelbed on pehmed, siis lisa segades juurde 2 sl parmesanilaaste ja hakitud tüümian. Lülita pliidikuumus välja ning lase kaane all roal täiendavalt maitsestuda mõned minutid. Samal ajal prae peekoniviilud pannil krõbedaks!

Jaota puder kaussidesse ning serveeri peekoniviiludega. Lisa salatilehed, ülejäänud 1 sl parmesanilaaste ja pisut tüümiani. Raputa peale soola-pipart ning piserda üle oliiviõliga!