Rannarootsi

Põrsas kotis

Põrsas kotis

Miks öeldakse, et põrsast kotis ei osteta?

Ajaloolased usuvad, et väljend tuli kasutusele 14. sajandil Prantsusmaal, kus petised üritasid turgudel hinnalise põrsaliha asemel müüa kotis kahtlast kraami. Väljend on levinud üle kogu maailma. Erinev on ainult loom, mida kotis ei osteta. Tšehhid näiteks ei soovita osta jänest kotis. Rannarootsi põrsas on aga küpsetuskotis ja seda võib julgelt osta.

Rannarootsi Põrsas kotis tootesarja kuuluvad viis erinevat sealihast ahjupraadi, mis on mugavas küpsetuskotis ning nautida on neid võimalik talvehooajal. Suvel teeme riiulis ruumi šašlõkkidele ning grill-lihadele.
 
Seapraad sinepimarinaadis toob lauale Eesti perenaiste salanipi. Selleks, et ahjupraad saaks maitsekas ning küpsemise ajal ka kuldse kooriku, hõõruti praetükk enne ahju panemist ikka sinepiga. Just nii on tehtud ka siin. Küpsetamisel tekkiv krõbe kamar on maitsva eine juures niisama boonuseks. 

Metsmustikapraad seakaelakarbonaadist annab seaprae lemmiklihatükile juurde suve maitset. Klassikaline ahjupraad jääb kaelakarbonaadist valmistades suussulav ja mahlane, metsmustikamarinaad lisab lihale värskendavat hapusust. Küpseta 1,5-2 tundi ahjus, lisa küpsetamisel juurde ka näiteks kartuleid ja ongi toitev õhtusöök perele valmis.

Seakael talvises marinaadis on hõrk ja pehme ahjuroog, mida saab serveerida maitsva kastmeleemega. Praad valmib 160-kraadises ahjus 2 tunniga. Kui aga soovid tulemuseks inglisekeelsest kokandusmaailmast tuntud PULLED PORKI’i ehk rebitavat liha, siis võid ahjus hoida kauem, kuni 3 tundi. Usu, tulemus on ootamist väärt.


Eelküpsetatud seakoot muudab toeka õhtusöögi valmistamise mugavaks. Nimelt on praad juba eelnevalt 5 tundi ahjus küpsenud, et sinu kokkamise vaeva vähendada. Nüüd veel tunnike ahjus maksimumtemperatuuridel, et kamar ikka kenasti krõbe saaks ja ongi valmis!

Seapraad. Klassikaline kamaraga seavälisfilee jääb ahjus küpsedes mahlane ning seda on lihtne valmistada. See on kindla peale minek: lihtsate võtetega maitsev toit. Võta liha kindlasti pool tundi enne ahju panemist toatemperatuurile tahenema, seejärel küpseta ahjus 160–180 °C juures u 1–1,5 tundi. Parima tulemuse saamiseks lase lihal enne serveerimist 15 minutit järelküpseda.