Rannarootsi

Tootesarjad

Põrsas kotis

Miks öeldakse, et põrsast kotis ei osteta?

Ajaloolased usuvad, et väljend tuli kasutusele 14. sajandil Prantsusmaal, kus petised üritasid turgudel hinnalise põrsaliha asemel müüa kotis kahtlast kraami. Väljend on levinud üle kogu maailma. Erinev on ainult loom, mida kotis ei osteta. Tšehhid näiteks ei soovita osta jänest kotis. Rannarootsi põrsas on aga küpsetuskotis ja seda võib julgelt osta.

Rannarootsi Põrsas kotis tootesarja kuuluvad kolm erinevat sealihast ahjupraadi, mis on mugavas küpsetuskotis ning  nautida on neid võimalik talvehooajal. Suvel teeme riiulis ruumi šašlõkkidele ning grill-lihadele.
 
Magushapu seakülg on toekas ahjupraad, mis on inspireeritud maailmas palavalt armastatud praest. Ja seda põhjusega, sest kaua küpsenud seakülg on mõnusalt mahlane ning sobib ideaalselt pehmete ahjukartulite juurde. 

Seakael talvises marinaadis on hõrk ja pehme ahjuroog, mida saab serveerida maitsva kastmeleemega. Praad valmib 160-kraadises ahjus 2 tunniga. Kui aga soovid tulemuseks inglisekeelsest kokandusmaailmast tuntud PULLED PORKI’i ehk rebitavat liha, siis võid ahjus hoida kauem, kuni 3 tundi. Usu, tulemus on ootamist väärt.


Eelküpsetatud seakoot muudab toeka õhtusöögi valmistamise mugavaks. Nimelt on praad juba eelnevalt 5 tundi ahjus küpsenud, et sinu kokkamise vaeva vähendada. Nüüd veel tunnike ahjus maksimumtemperatuuridel, et kamar ikka kenasti krõbe saaks ja ongi valmis!

Seapraad. Klassikaline kamaraga seavälisfilee jääb ahjus küpsedes mahlane ning seda on lihtne valmistada. See on kindla peale minek: lihtsate võtetega maitsev toit. Võta liha kindlasti pool tundi enne ahju panemist toatemperatuurile tahenema, seejärel küpseta ahjus 160–180 °C juures u 1–1,5 tundi. Parima tulemuse saamiseks lase lihal enne serveerimist 15 minutit järelküpseda.