Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Vasikamaksapasteediga suupisted

Rannarootsi vasikamaksapasteet on suurepärane abiline selleks puhuks, kui on vaja lauale maitsvaid suupisteid sättida. Hõrgu maitsega vasikamaksapasteedile võib seltsiliseks olla näiteks karamellised õunad ja pohlad. Või siis pannilt läbi käinud seene-sibula-tomati lisand.
Rannarootsi Vasikamaksapasteediga suupisted

Koostisosad

Kogus: neljale
  • 1 karp Rannarootsi vasikamaksa pasteeti
  • 4 viilu Leiburi Rukkipala, neljaks lõigatuna
Karamellised õunad:
  • 2 tugevama viljalihaga hapumat õuna, viiludena
  • Peotäis pohli
  • 20 g võid
  • 1 kuhjaga supilusikatäis muskovaado suhkrut
  • Veidi sidrunimahla
  • Näpuotsaga kardemoni
  • Soovi korral väike sorts konjakit või brändit
  • Värsket tüümiani
Seene ja sibula kate:
  • 1 väiksem sibul, poolratastena
  • Paar peotäit šampinjone, tükeldatuna
  • Õli praadimiseks
  • Ca 5 kirsstomatit, poolitatuna
  • Soola ja pipart
  • Värsket tüümiani

Valmistamine

Määri leivaviiludele Rannarootsi vasikamaksapasteet ja lõika leivaviilud ühesuurusteks kolmnurkadeks.
Karamelliste õunte valmistamiseks sulata pannil või. Lisa suhkur ja kuumuta läbi. Lisa sidrunimahl ning soovi korral ka sorts konjakit või brändit. Lisa pannile õunad ning kuumuta mõlemalt poolt umbes minutijagu läbi. Puista peale kardemoni ja mõned varre küljest eraldatud tüümianilehed. Lõpus lisa ka pohlad. Aseta pooltele suupistekolmnurkadele väike lusikatäis karamellised õunu.
Seenesegu valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae paar minutit keskmisel kuumusel õli sees sibulat. Lisa tükeldatud seened, maitsesta tüümiani, soola ja pipraga ning prae, kuni seened on küpsed. Lisa lõpus veel poolitatud kirsstomatid. Tõsta teisele osale suupisteleibadest seenesegu.
Viimistle suupisteid värskelt jahvatatud musta pipraga ja värske tüümianiga.